De liefde voor ijs ontstond, hoe kan het ook anders, in Italiƫ.
Van de gelateria’s met hun oneindig aantal smaken te Rome in 1998 naar het dagelijks proeven van heerlijke smaken in Toscane en Sorrento tot het gezamenlijk smullen van een ijsje met mijn dochters aan het Gardameer bij zonsondergang.
De zoektocht naar de perfecte ijssmaak ging elk jaar steeds verder. Tot ik in 2017 besloot om een ijsmachine te kopen en op basis van zelfstudie mijn eerste eigen ijsreceptuur ontwikkelde.
Vrienden en collega’s gaven aan meer te doen met mijn hobby en mijn zoektocht naar een nog betere smaaksamenstelling textuur (in vaktermen, de lepel genoemd) bracht me uiteindelijk bij het idee om een opleiding tot ijsbereider te volgen en een kleine zaak in bijberoep op te starten.
Lepeltje lepeltje was geboren…
MISSIE
Ik vind het belangrijk om met originele producten te werken die ik lokaal aankoop en met biologisch afbreekbare verpakkingen. Via mijn ijs wil ik zowel mijn liefde voor smaakvolle voedingsproducten als voor de natuur delen met jou. Door met een warme ijsbereiding te werken kan ik zo authentiek mogelijk werken zonder fabrieksproducten te moeten toevoegen. Dit vraagt echter wel meer tijd en energie en maakt de bereidingsduur wat langer. Ik doe dit echter graag om tot de smaak te komen die typisch is voor mijn producten.
Mijn bedrijf is kleinschalig en in bijberoep. Dit maakt dat ik er graag voor u staan maar ook soms wat geduld moeten vragen om aan uw ijsverlangens te voldoen.
Jacky